“Мав гарне почуття гумору”: у Чернівцях вшанували пам’ять кіномитця Івана Миколайчука

Сьогодні відомому актору мало би виповнитися 77 років. З цієї нагоди вранці відбулося урочисте покладання квітів біля меморіальної дошки Івана Миколайчука.

На вшанування пам’яті українського актора зібралося три десятка людей: його родичі, поціновувачі творчості, актори, які грали з ним, та кінорежисери.
Присутні згадували про творчість актора та про його особливий характер.

Оператор Віталій Зимовець, який знімав фільм “Пропала грамота”, “Марина” розповів свої спогади про Івана Миколайчука.

“Я не скажу, що ми були друзями, але дуже добре товаришували. Про Івана Миколайчука можна багато говорити. Він був хорошою людиною, з гарним почуттям гумору, любив випити чарку. Якось на зйомках він налив горілку у відро, поставив поряд алюмінієву кружку і сказав, щоб ми пили. Ми звичайно не випили, але це було смішно. Я знімав фільм “Пропала грамота”, “Марина” та інші”, – сказав Віталій Зимовець.

Нагадаємо, що геніальний актор і режисер Іван Миколайчук народився на Буковині 15 червня 1941 року у селі Чортория Кіцманського району. Він прожив лише 47 років. Залишив у спадок 34 кіноролі, дев’ять сценаріїв, дві режисерські роботи.

З нагоди відзначення 77-річчя від дня народження видатного українського кінорежисера, кіносценариста та актора Івана Миколайчука у Чернівцях та за їх межами 15-16 червня відбувається кіномистецький фестиваль “Іванова переберія” за участю делегації кінематографістів України.

“Молодий буковинець”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *